woningaanbod bedrijfspanden

BTW op zonnepanelen terugvragenAls u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de BTW op de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1440 wattpiek) à 2.900 euro levert dit ruim 400 euro op: zo´n 15 procent van uw investering.

Eenvoudig zelf te doen
De belastingregel geldt met terugwerkende kracht sinds 20 juni 2013, als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Ook consumenten die na 20 juni zonnepanelen hebben laten installeren, kunnen van de nieuwe regels profiteren. Er zijn op internet allerlei bedrijfjes die aanbieden om de teruggave voor 100 tot 150 euro te regelen. Maar het terugvragen van de btw is zo eenvoudig, dat een consument dat goed zelf kan doen. Het is niet moeilijker dan het aanvragen van de subsidie op zonnepanelen, die tot augustus 2013 beschikbaar was.

Stappenplan

Om u op weg te helpen hebben wij een stappenplan voor u gemaakt voor het terugvragen van de btw op de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen. Voor meer informatie kunt u uiteraard ook zelf contact opnemen met De Belastingdienst.Bron: www.zelfenergieproduceren.nl