woningaanbod bedrijfspanden

Hoe krijg je de beste prijs voor je huis?

De woningmarkt schreeuwt om koopwoningen, en jij bent wel toe aan een volgende stap. Een ideaal moment om je huis in de verkoop te zetten dus. Maar hoe zorg je nou dat je een optimale deal sluit? "Kopers zijn kritisch, dus alles moet kloppen."

Hoe je zorgt dat je jouw woning snel en voor de beste prijs verkoopt? Onze woningmakelaars weten daar wel raad mee.

De handen uit de mouwen
Kopers krijgen van de bank niet zomaar extra geld om de woning te verbeteren. Dus zijn ze kieskeurig. Op zo'n moment wil je niet dat er nog klusjes zijn blijven liggen. Je moet er simpelweg voor zorgen dat alles er zo goed mogelijk uitziet", zegt Mark Bijker.

"De gemiddelde koper heeft tegenwoordig maar amper extra financiële middelen om iets aan het huis te doen. Zorg dus dat je woning instap klaar is. Denk daarbij vooral aan het schilderwerk, zowel binnen en buiten.  Maar ook de keuken en badkamer vormen een aandachtspunt. Zo schep je precies de voorwaarden waar kopers voor vallen."

Vraag vrienden en kennissen om eens samen met je door het huis te lopen, voor een frisse blik. Zelf ben je als verkoper vaak blind voor zaken die de koper wél opvallen. Oude waterschade, afbladderende verf… In de ogen van een koper zijn dat nadelen, die je maar beter kunt hebben opgelost voordat de koper komen kijken.

Sociale media
Een huis verkopen is in eerste instantie een kwestie van het huis onder de aandacht krijgen bij zoveel mogelijk mensen. Dat doe je tegenwoordig heel eenvoudig via sociale media. En vergis je niet in de effectiviteit van zo'n aanpak.

Wij adviseren onze klanten met klem om op voorhand zo veel mogelijk mensen te activeren. Vraag ze om de verkoop te delen, en laat mensen vooraf al weten dat je huis op de markt komt. Er is momenteel meer vraag naar huizen dan dat er aanbod is. Dus hoe meer mensen staan te trappelen om jouw huis, hoe beter."

Net een stapje verder
Nét dat beetje extra je best doen. Het is misschien makkelijk om te denken dat een verkopersmarkt betekent dat je huis toch wel verkocht wordt. Maar de doortastende verkoper heeft opties om het proces wat te versnellen.

Mark Bijker: daarom hebben wij de Piekfijn in Orde Service ontwikkeld. Met deze service neemt Arcuris makelaars de zorg voor het verkoop klaar maken van uw woning uit handen. Ter waarde van € 500,- incl. btw regelen wij de vaklui die voor u nog even die wand witten, dat plintje plaatsen of de tuin een extra beurt geven. Als u gebruik wilt maken van deze actie dan kan dat deze zomer nog! 

De hoogste prijs is niet altijd de beste
Het is verleidelijk om voor de maximale euro's te gaan, maar daar schuilt volgens Mark een risico in: "De beste prijs is niet altijd de hoogste prijs."

"Er zijn meer dingen van belang. Bijvoorbeeld de afspraken over de oplevering. Wil de hoogste bieder bijvoorbeeld heel snel in jouw huis en kun je zelf nog niet over? Als je tijdelijk iets moet huren, kost dat natuurlijk óók geld. Daar gaat je winst."

Mark merkt dat verkopers dit ook steeds vaker zelf inzien. "Wij merken dat ze meestal niet voor het hoogste bod gaan, maar voor het bod met de beste voorwaarden. De voorwaarden die overeenkomen met wat ze zelf willen dus. Het moet maar net in je straatje passen."

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mark op tel. nr. 036-5211900 of via info@arcuris.eu