woningaanbod bedrijfspanden

Woningverkoper maakt gemiddeld 32 duizend euro winst

Wat is uw woning waard?

2017 blijkt een zeer gunstig jaar voor de woningverkoper. Driekwart van de woningen werd dit jaar met winst verkocht. Hun verkoopsom lag gemiddeld 32 duizend euro boven de oorspronkelijke aankoopsom. Amsterdamse huizenbezitters kunnen rekenen op een nog hogere winstmarge: woningen werden hier met gemiddeld 131 duizend euro winst verkocht. Calcasa onderzocht ook hoeveel woningen op papier in prijs zijn gestegen sinds hun aanschaf. Voor de helft hiervan geldt dat ze bij verkoop minstens 20% meer waard zouden zijn. Dit komt neer op een virtuele winst van gemiddeld 43 duizend euro. Bij het onderzoek is geen rekening gehouden met inflatiecorrectie en overdrachtsbelasting.

Woningverkopers in Noord-Holland zijn het beste af: zij maakten gemiddeld 75 duizend euro winst. In Flevoland daarentegen ligt de gemiddelde winst met 14 duizend euro het laagst.

Het slechtste aankoopjaar is 2008. Slechts de helft van de woningen die in 2008 zijn gekocht, is in 2017 met winst verkocht. Mensen die in 2008 een woning kochten in Gelderland zijn het slechtste af; zij maken een gemiddeld verlies van 13 duizend euro.


Gemiddelde gerealiseerde winst per provincie totaal en met aankoopjaar 2008
Gemiddelde gerealiseerde winst per provincie totaal en met aankoopjaar 2008


Aan de rechterkant (bij Downloads) vindt u het volledige rapport. Ook nieuwsgierig naar de de waarde van uw woning? Neem contact met ons op en bel 036-5211900 of stuur een mail aan info@arcuris.eu 

Bron: Calcasa