woningaanbod bedrijfspanden

Taxatie voor woning

Uw woning dient getaxeerd te worden?

Wat is uw woning waard? De taxateurs van Arcuris taxeren alleen in Almere uw woning. Daar kennen wij de waarde.

Beleggingsportefeuilles van woningen taxeren wij in geheel Nederland. Tevens taxeren wij voor alle banken, pensioen- en beleggingsinstellingen bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Onze register taxateurs zijn gekwalificeerde vakmensen en zijn ingeschreven in het register van VastgoedCert en het NRVT. Ook zijn zij lid van de NVM. Onze rapporten worden geaccepteerd bij alle bankinstellingen.

Sinds 2009 is Arcuris ook lid van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Op verzoek van de hypotheekbanken kunnen taxaties worden uitgevoerd onder dit kwaliteitslabel. Echter, hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Waarvoor dienen taxaties?

Taxaties zijn nodig om uw woning(en) te waarderen op een bepaalde peildatum. Er kunnen verschillende redenen zijn om een taxatie te laten uitvoeren waaronder o.a:
  • Taxatie voor aan- en verkoop;
  • Taxatie ten behoeve van een financiering;
  • Taxatie voor uitponding;
  • Taxatie voor het vaststellen van de (huur)waarde;
  • Taxatie voor een boedelscheiding.

Klik hier voor een individuele taxatieopdracht (NWWI) voor een woning in Almere. Een NWWI taxatie kost € 500,- voor een woning (vol eigendom). Voor een appartement bedragen de taxatiekosten € 650,-. Deze prijzen zijn geldig tot woningen met een WOZ waarde van maximaal € 500.000,-. Hierboven zijn de prijzen op aanvraag.