woningaanbod bedrijfspanden

Maatschappelijk vastgoed wordt wonen

Vaak woningen in basisschool en gymzalen die functie zijn kwijtgeraakt.

In veel dorpen en wijken zijn ook basisscholen aan een tweede leven toe. Arcuris Bedrijfshuisvesting heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de herontwikkeling van dergelijk maatschappelijk vastgoed. 

Je kunt ze zo uittekenen; woonwijken die een jaar of dertig, veertig oud zijn en die destijds, met het oog op de jonge gezinnen die zich er vestigden, ook van peuterspeelzalen, basischolen, gymzalen, buurthuizen en ander zogenoemd " maatschappelijk vastgoed" werden voorzien. Deze situatie komt in veel dorpen en stadswijken voor. Veel voorzieningen hebben hun oorspronkelijke functie verloren. De eigenaar, de gemeente, houdt een gebouw soms uit strategische overwegingen aan. Maar vaak wordt het verkocht, met de bedoeling het te transformeren naar woningen.

Arcuris is inmiddels specialist op dit gebied. In feiten doen we niks anders dan dat we altijd doen: vraag en aanbod aan elkaar koppelen. Als de gemeente een gebouw aan wil houden, zoeken we er tijdelijke huurders voor. Bij verkoop gaan we op zoek naar ontwikkelaars die in staat en bereid zijn om de nieuwe bestemming te realiseren. 

Wilt u meer lezen over dit onderwerp; aan de rechterkant (bij Downloads) vindt u het volledige artikel. 


Bron: NMV Magazine december 2018